• Levering binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 70,00

Vrienden voor het leven

Vrienden voor het leven

Het lijkt nog best ver weg, maar voor je het weet begint de zomervakantie. In het zuidoosten van het land, waar wij wonen, hebben we nog exact 59 dagen te gaan voordat de kids weer mogen genieten van 6 heerlijke weken vrij. Het aantal 'days to go' wordt hier nauwkeurig bijgehouden door onze koters, aangezien vakantie toch echt wel heel veel leuker is dan elke dag naar school gaan.

Het schooljaar zit er weer bijna op

Niet omdat de juf of meester niet leuk is, de lessen te moeilijk of juist te saai (nieuw woord hier in huis sinds het begin van groep 4...). Ook de vriendjes en vriendinnetjes op school zijn hartstikke fijn, dus daar ligt het niet aan. Alleen het keer op keer vroeg opstaan, niet lekker in je pyjama kunnen blijven zitten tot je een ons weegt en het MOETEN van heel veel dingen, dat is hier in huis een terugkerend punt van discussie.


Nog even en het schooljaar is dus alweer voorbij. De groepsfoto's zijn inmiddels gemaakt (we zijn nog in afwachting van, maar naar verluidt kunnen ze niet anders zijn dan top....) en zo langzamerhand gaan we richting hét evenement van het jaar: het schoolreisje. Een dag vol pret samen met vriendjes en vriendinnetjes uit de klas. Lekker alles mogen doen wat je zelf leuk vindt en uiteraard een rugzak vol met heerlijke dingen mee. Weet je nog hoe het voelde? Zonder ouders een dag op stap, met de bus. Je verstoppen onder de bank bij terugkomst? In onze herinnering was het één groot feest!


Vriendenboekjes; het leukste dat er is

Wat ook echt bij onze jeugd hoorde waren het invullen (én laten invullen) van vriendenboekjes. Wat was het spannend om te lezen wat iemand had ingevuld! Nu, jaren later, is het nog steeds hartstikke leuk om terug te zien wat toenmalige klasgenootjes over zichzelf vertelden. Vaak met een gekke foto erbij of een lieve afsluitende zin. Sommige van hen zijn vrienden voor het leven gebleken, en zo af en toe blikken we samen nog even terug op 'hoe het vroeger was' (ai, wat klinkt dat 'oud').
 

Blog_1

 

Originele exemplaren

Wil jij je kind ook graag blij maken met een vriendenboekje? Leuk en nét even anders zijn de exemplaren van Stratier. Voor jongens is er 'De vliegende vrienden', compleet met vouwbare vliegtuigjes. Superstoer en ook voor grotere kids een echte aanrader. De meidenvariant is met stip het mooiste vriendenboekje dat we ooit gezien hebben. Met een lichtblauwe kaft en sierlijke gouden letters is 'Mijn allerliefste vriendinnenboek' echt een eyecatcher! Shop de mooiste vriendenboekjes van o.a. Stratier en Gezinnig nu hier.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »