• Levering binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending vanaf € 70,00

Na regen komt (hopelijk) zonneschijn...

Na regen komt (hopelijk) zonneschijn...

Vorige week vertelden we al over de behoefte om in de relaxstand te duiken, na een druk jaar dat in het teken stond van werk, school en andere verplichtingen. Inmiddels is de zomervakantie in volle gang en dit blog schrijf ik dan ook vanaf het terras van ons vakantieverblijf aan de Portugese westkust. Het uitzicht over het glooiende landschap is prachtig en rustgevend, de perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Op de achtergrond klinken er vrolijke kinderstemmen vanuit de speeltuin van de quinta waar we verblijven. Veel hebben de kids niet nodig, verstoppertje spelen is veruit het populairst. De quinta heeft een heerlijk zwembad, maar helaas liet het ietwat onstuimige weer een zwempartijtje vandaag niet toe.

Portugal2

 

In dit deel van Portugal, het gebied ten noorden van Lissabon, is de temperatuur tijdens de zomermaanden meestal heel aangenaam, maar zo nu en dan pakt het zonnetje haar kans niet om te schijnen waardoor het best fris kan zijn.

 

Gelukkig waren we hier al op voorbereid en was er vanuit Nederland voldoende afleiding in de koffer gestopt. Zo hebben we ons vandaag prima vermaakt met Stratego, Mens-erger-je-niet en de Mini Logix spelletjes van Djeco. Zeeslag was de grote favoriet!

 

 

Ook werd er urenlang getekend, hebben we stickers geplakt (de mapjes met verschillende thema's van Djeco zijn handig om mee op reis te nemen) en natuurlijk moest aan het eind van de dag het vakantiedagboek weer worden ingevuld. Deze free printable die Hip en Hot in samenwerking met Nelleke Wouters van Cartelleke is een enorm succes gebleken!

 

 

Je vult per dag in wat voor weer het is, welke activiteiten je hebt gedaan, wat je die dag het leukst vond om te doen en ook is er ruimte voor een tekening. Omdat wij bijna 3 weken weg zijn (hoezo superdeluxe) hebben we de printables als 'boekje' laten drukken. Zo hoef je niet bang te zijn om losse bladzijden kwijt te raken, en ook hebben we tussendoor een aantal pagina's blanco gelaten. Hier kunnen ansichtkaarten en andere leuke dingen worden ingeplakt. Het is eigenlijk hetzelfde principe als de Slaapkletsboeken van Gezinnig, maar dan speciaal voor op vakantie. Een mooie herinnering voor later.

 

Al met al was het een fijne dag, ondanks het wolkendek en de regendruppels die zijn gevallen. Stiekem hopen we er wel op dat de weergoden ons morgen wat beter gezind zijn. We vertrouwen voor nu nog maar even op het gezegde 'na regen komt zonneschijn....'

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »